2019-05-19

HP Police constable Question paper mock test !

hp police constable question paper mock test 2019

 HP Police  Exam name :- Police constable


Exam Time :- 60 Minutes 


Exam Date :- Mock Test Series 2019


Exam Total Marks:- 80 Marks


Exam Total Questions :- 80


HP Police constable Question Paper 

Download HP Police constable Question Paper  

HP Police constable Answer Key 

Download HP Police constable Answer Key Watch This Video


Shareing is Caring

Read More

2019-05-16

English Grammer Question ! Idioms & Phrases ! Part -2 !

500 Most Important English Grammer Idioms & Phrases For HPSSSB,HPSSC,HP Police Constable,SI,Forest Guard,Patwari,Panchayat Sahayak,JBT,TET,TGT,B.ed , All HP Exams !
500 Most Important English Grammer IDIOMS & PHRASES For HPSSSB,HPSSC,HP Police Constable,SI,Forest Guard,Patwari,Panchayat Sahayak,JBT,TET,TGT,B.ed , All HP Exams !
English Grammer


1. Sweeping Statement – Thoughtless statement

2. All at sea – Puzzled

3. Enough rope – Enough freedom for action

4. By fits and start – Irregularly

5. Fell foul of – Got into trouble with

6. Token strike – Short strike held as warning

7. Face the music – Get reprimanded

8. Look down upon – Hate intensely

9. Flogging a dead horse – Wasting time in useless effort

10. Under a cloud – Under suspicion

11. Green thumb – To have a natural interest

12. Played havoc – Caused destruction

13. No love lost between – Not on good terms

14. Fair and square – Honest

15. A white elephant – Costly or troublesome possession

16. Out and out – Totally

17. On the cuff – On credit

18. Does not hold water – Cannot be believed

19. A wild goose chase – Futile search

20. In a tight corner – In a difficult situation

21. Going places – Talented and successful

22. In cold blood – A murder done without intention

23. Off and on – Occasionally

24. Hard and fast – Strict

25. Took to heels – Run away in fear

26. To keep up – To keep in touch

27. Make a clean breast – Confess without reserve

28. Heads will roll – Transfers will take place

29. Make no bones about – Do not have any hesitation in anything

30. Take after – Resembles

31. To starve off – Postpone

32. To give a piece of mind – To reprimand

33. Rest on laurels – To be complacent

34. Pay through nose – Pay an extremely high price

35. Draw on fancy – Use imagination

36. Turn an honest living – Make an legitimate living

37. Give the game away – Give out the secret

38. Cheek by jowl – Very near

39. Give in – Yield

40. Run riot – Act without restraint

41. Go through fire and water – Undergo any risk

42. Talking through hat – Talking nonsense

43. Put up with – Tolerate

44. By fits and starts – Irregularly

45. Reading between the lines – Understanding the hidden meaning

46. Get the sack – dismissed from

47. Pros and cons – Considering all the facts

48. By leaps and bounds – Very Quickly

49. In the good books –In favour with boss

50. In the long run – Ultimately
Read More

2019-05-12

HPSSC JBT Question Paper,Answer Key 2019 ! Held on 12 may 2019 !

HPSSC JBT Question Paper,Answer Key,Cut Off, Result 2019 | Held on 12 may 2019 |

HPSSC Exam Name:- HPSSC JBT


HPSSC Exam Center:- All Headquarters

HPSSC Exam Post Code:- Post Code- 

HPSSC Exam time and Date:- 12 may 2019

HPSSC HPSSSB HPSSC JBT Question Paper 2019

Download HPSSC HPSSSB HPSSC JBTQuestion Paper 2019 
( Available)

HPSSSB HPSSC HPSSC JBT Answer Key 
Download HPSSC HPSSSB HPSSC JBT Answer Key 
Superintendent answer key
(Available)

Read More

2019-05-11

HPSSC TGT Arts Question Paper,Answer Key 2019 ! Held On 11 May 2019 !

HPSSC TGT Arts Question Paper,Answer Key,Cut Off, Result 2019 | Held on 11 may 2019 |

HPSSC Exam Name:- HPSSC TGT Arts


HPSSC Exam Center:- All Headquarters

HPSSC Exam Post Code:- Post Code- 699

HPSSC Exam time and Date:- 11 may 2019

HPSSC HPSSSB HPSSC TGT Arts Question Paper 2019

Download HPSSC HPSSSB HPSSC TGT ArtsQuestion Paper 2019 
( Available)

HPSSSB HPSSC HPSSC TGT Arts Answer Key 
Download HPSSC HPSSSB HPSSC TGT Arts Answer Key 
Superintendent answer key
(Available)

Read More

English Grammer Questions ! IDIOMS & PHRASES !

500 Most Important English Grammer IDIOMS & PHRASES For HPSSSB,HPSSC,HP Police Constable,SI,Forest Guard,Patwari,Panchayat Sahayak,JBT,TET,TGT,B.ed , All HP Exams !
500 Most Important English Grammer IDIOMS & PHRASES For HPSSSB,HPSSC,HP Police Constable,SI,Forest Guard,Patwari,Panchayat Sahayak,JBT,TET,TGT,B.ed , All HP Exams !
English Grammer


1. To strain every nerve
(A) to make utmost efforts
(B) to feel weak and tired
(C) to be a diligent worker
(D) to be methodical in work

2. To flog a dead horse
(A) to whip a dead horse
(B) attempt to do the impossible
(C) waste one’s efforts
(D) to take advantage of a weakness

3. To show a clean pair of heels
(A) to hide (B) to escape
(C) to pursue (D) to follow

4. To die in harness
(A) premeditated murder
(B) dying young in an accident
(C) to die while in service
(D) to be taken by surprise

5. To feather one’s nest
(A) to make a residential house
(B) something that lasts for a short
time
(C) to profit in a dishonest way
(D) none of the above

6. To doctor the accounts
(A) to make changes in account books
(B) to clear the doctors’ bill
(C) to verify the accounts in detail
(D) to manipulate the accounts


7. She could never measure up to her
parent’s expectation.
(A) Reach the level
(B) Work as hard
(C) Assess the amount
(D) Increase her height

8. The little girl with her flawless
performance stole the show.
(A) Stole something from the show
(B) Crept into the show
(C) Won everybody’s praise
(D) Disappeared from the show

9. The thief was on good terms with the
police.
(A) Kept terms and conditions
(B) Was friendly
(C) Followed the rules
(D) Agreed with them

10. John’s offer of help was turned down
by the police.
(A) Sent back
(B) Twisted around
(C) Refused
(D) Handed over

11. To be all at sea
(A) a family voyage
(B) lost and confused
(C) in the middle of the ocean
(D) a string of islands

12. To take to one’s heels
(A) to walk slowly
(B) to run away
(C) to march forward
(D) to hop and jump

13. To bite the dust
(A) eat voraciously
(B) have nothing to eat
(C) eat roots
(D) to fail

14. A bolt from the blue
(A) a delayed event
(B) an inexplicable event
(C) an unexpected event
(D) an unpleasant event

15. Cold comfort
(A) absurdity
(B) deception
(C) slight satisfaction
(D)foolish proposal

16. The reputed company is in the red
due to the recession.
(A) making money
(B) losing money
(C) in danger
(D) spending money

17. When the Principal was entering the class, al l my fr iends quiet ly
disappeared, leaving me alone to
face the music.
(A) to listen to him
(B) to enter into the class
(C) to bear the criticism
(D) to listen to a favourable comment

18. The Kenyan team proved to be the
dark horse in the ICC World Cup
Cricket.
(A) a strong intruder
(B) a skilled team
(C) the most powerful
(D) an unexpected winner

19. Having no arguments to defend his point, the speaker began to beat
about the bush.
(A) wander across the words
(B) speak in a haphazard manner
(C) speak in a round-about manner
(D) make use of irrelevant reference

20. They were offered six months’ rent in lieu of notice to vacate the
building.
(A) in spite of
(B) in place of
(C) despite of
(D) in addition to

Answer Key 

1. (A)
2. (B)
3. (B)
4. (C)
5. (C)
6. (D)
7. (A)
8. (C)
9. (B)
10. (C)
11. (B)
12. (B)
13. (D)
14. (D)
15. (C)
16. (C)
17. (C)
18. (D)
19. (C)
20. (B)

Read More

2019-05-05

HP High Court Processor server Question paper,Answer Key 2019 ! Held on 05 may 2019 !

HP High Court Processor server Previous Year Question Paper, Answer key 2019|

 HP Exam Name :- HP High Court Processor server

HP High Court Exam Time :- 2hours 

HP High Court Exam date :- 05 - may -2018

HP High Court Exam Marks:- 100


HP High Court Processor server Question Paper 2015

Download HP High Court Processor server  Question Paper
 Hp Question Paper

HP High Court Processor server Exam Answer Key

Download HP High Court Processor serverExam Answer Key 
Read More

2019-05-04

HP GK Questions ! Himachal GK !


1. हिमाचल प्रदेश की सबसे ऊँची पर्वत चोटी कौन सी है ?
ANSWER - शिल्ला
2. खीर गंगा गर्म पानी का झरना किस जिले में है?
ANSWER - कुल्लू
3. हिमाचल प्रदेश की सबसे छोटी नदी कौन सी है ?
ANSWER - यमुना
4. 1909 में मंडी के राजा के विरुद्ध किसने आंदोलन किया ?
ANSWER - शोभा राम
5. चम्बा के राजा भूरी सिंह का उत्तराधिकारी कौन बना ?
ANSWER - राम सिंह
6. चंद्रनाहन झील हिमाचल के किस जिले में स्थित है ?
ANSWER - शिमला
7. गुरु का लाहोर नामक स्थान किस जिले मे स्थित है ?
ANSWER - बिलासपुर
8. बिल कलेश्वर मंदिर हिमाचल के किस जिले मे है़ ?
ANSWER - हमीरपुर
9. हिमाचल प्रदेश विश्वविद्यालय की स्थापना कब हुई ?
ANSWER - 1970
10. दलिप सिंह राणा हिमाचल के किस जिले से संबंधित है ?
ANSWER - सिरमौर
1. हिमाचल प्रदेश की सबसे ऊंची चोटी कौन सी है ?
ANSWER - शिल्ला
2. किस शासक ने प्राचीन कुल्लू राज्य की राजधानी जगतसुख से नगर में स्थानांतरित कर दी थी ?
ANSWER - विसुद पाल
3. प्रसिद्ध छड़ी यात्रा किससे संबंधित है ?
ANSWER - मणिमहेश
4. सांगला घाटी किस जिले में स्थित है ?
ANSWER - किन्नौर
5. वर्ष 1948 में किससे हिमाचल प्रदेश का मुख्य आयुक्त नियुक्त किया गया था ?
ANSWER - एन सी मेहता
6. बाबा बड़भाग सिंह मेला किस जिले में लगता है?
ANSWER - ऊना
7. हिडिंबा माता मंदिर किस शैली में बना हुआ है ?
ANSWER - पगोड़ा शैली
8. हिमाचल प्रदेश के कांगड़ा जिले में विधानसभा की कितनी सीटें हैं ?
ANSWER - 15
9. चंबा रियासत की स्थापना किसने की थी ?
ANSWER - मेरु बर्मन
10. चिनाब नदी का वैदिक नाम क्या है ?
ANSWER - असिकानी
प्राचीन धार्मिक ग्रंथों में हिमाचल प्रदेश के किस भाग को त्रिगर्त कह कर पुकारा गया है?
ANSWER - कांगड़ा
HP के किस जिले की सीमा पंजाब के रोपड जिले से लगती है?
ANSWER - बिलासपुर
सतलुज नदी कहां से निकलती है?
ANSWER - मानसरोवर
कौन सा जिला मशरूम की खेती के लिए प्रसिद्ध है?
ANSWER - सोलन
हिमाचल के किस जिले में सर्वाधिक औद्योगिक इकाइयां है?
ANSWER - सोलन
हिमाचल प्रदेश में किस घाटी को देवताओं की घाटी कहा जाता है?
ANSWER - कुल्लू घाटी
हिमाचल प्रदेश में विधानसभा के प्रथम अध्यक्ष कौन थे?
ANSWER - पंडित जयवंत राम
मिंजर मेला कहां लगता है?
ANSWER - चंबा
शोभा सिंह कला संग्रहालय कहां स्थित है?
ANSWER - अंद्रेटा
दो प्रसिद्ध जिले भृगु तथा दशहर किस जिले में है?
ANSWER - कुल्लू
Read More

HPPSC Clerk Question Paper,Answer Key 2019 ! Held On 28April 2019 !

Himachal Pradesh HPPSC Clerk Question Paper, Answer Key 2019|


HPPSC Exam :- Clerk

Exam Time :- 60 Minutes 

Exam Date :- 28 April 2019 


Exam Total Marks:- 100 Marks


Exam Total Questions :- 100Questions 


HPPSC Question Paper 2019

Download HPPSC Clerk Question Paper 2019 PDF

HPPSC clerk Answer Key 2019

Download HPPSC  Answer Key Pdf 

Shareing is Caring

Read More

HP Jail Warder Question Paper,answer Key 2019 ! Held On 21 April2019 !

Himachal Pradesh HP Jail Warder Question Paper, Answer Key 2019 | HP Police Constable 2019|


HP Police Constable Exam name :- HP Police Constable


Exam Time :- 60 Minutes 


Exam Date :- 21 April 2019


Exam Total Marks:- 80 Marks


Exam Total Questions :- 80 Questions 


HP Police Constable Question Paper 2019

Download HP Police Constable Question Paper 2019 PDF

HP Police Constable Answer Key 2019

Download HP Police Constable Answer Key Pdf 

Shareing is Caring

Read More

2019-04-29

Indian Army Question Paper ARO.Narangi(Assam) 28 April 2019 !

Indian Army Question Paper ARO.Narangi(Assam) 28 April 2019 !



Read More